Nieuws

Vanaf 21 mei weer dubbelen

Woensdag 20 mei

Op 20 mei is vanuit de KNLTB het signaal gekomen dat het vrijspelen voor volwassenen voor zowel tennis als padel wordt versoepeld en dat betekent dat we vanaf nu weer mogen dubbelen!  Tot nu was het alleen mogelijk om te enkelen en er digitaal werd afhangen. Hier werd door velen dankbaar gebruik van gemaakt en de regels werden ook goed in acht genomen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de verdere versoepelingen. 

De regels om te mogen dubbelen voor volwassenen zijn net zoals bij enkelen; je moet digitaal een baan afhangen (technisch is dit nu alleen nog mogelijk voor 2 personen maar hier wordt aan gewerkt), anders mag je niet op het park aanwezig zijn. Dit geldt ook op rustige momenten. Geen fysiek contact, de scoreborden zijn afwezig, je houdt op en buiten de baan 1.5 meter afstand en zodra je klaar bent, ga je weer naar huis.

Voor de jeugd geldt dat om te mogen dubbelen er coördinatie aanwezig moet zijn op het park. Dit zijn we samen met de jeugdcommissie en de TC verder aan het uitwerken en meer informatie hierover volgt nog. Tot die tijd is het voor de jeugd alleen mogelijk om te enkelen tijdens het vrijspelen op de momenten dat Tennis Op Maat training geeft, zoals eerder gecommuniceerd.

De protocollen om tennis- en padelles te kunnen volgen, blijven ongewijzigd. Het clubhuis en het terras zijn tot nader bericht nog steeds gesloten.

Wij vertrouwen erop dat iedereen de regels respecteert en dat het voor iedereen mogelijk is om een uur vrij te kunnen spelen. Het is dus niet de bedoeling om 2 uur achter elkaar afhangen op populaire tijden.

Dank voor jullie begrip en inzet om de mooie tennis- en padelsport uit te kunnen oefenen in deze tijd. We zijn blij met de inzet van de KNLTB om onze sport als een van de eerste weer verder mogelijk te maken.

Namens het bestuur, Richard Veenhof

We mogen weer....als we ons houden aan de regels!

Zondag 10 mei
singelen

Wij zijn heel blij dat alle leden weer mogen vrijspelen, trainen en padellen. Afgelopen dagen is er hard gewerkt aan het protocol en zijn de regels voor sporten aangepast. Ook voor de leden  vanaf 19 jaar is het weer mogelijk  om tennis- en padellessen te gaan volgen en te komen vrijspelen.  Dit wel onder strikte regels die verderop in dit bericht staan. De regels zijn opgesteld aan de hand van de KNLTB-richtlijnen en zijn als protocol ‘verantwoord tennissen’ goedgekeurd door het RIVM en geaccepteerd door de gemeente Haarlem.
Dit houdt ook in dat er een (grote) verantwoordelijkheid bij jullie zelf ligt om dit blijvend te mogen doen. Volg daarom strikt alle regels zodat we de tennis- en padellessen en het vrijspelen voor de volwassenen per maandag 11 mei kunnen hervatten.
Eén belangrijke regel is dat er alleen gesingeld kan worden. Dit geldt voor tennis én padel! Dit is in ieder geval tot 1 juni. Als alles goed blijft gaan, worden de regels daarna hopelijk versoepeld. Tennisschool Tennis Op Maat heeft de leden reeds geïnformeerd over het protocol rondom de training. Deze zullen in aangepaste vorm zijn: maximaal 4 personen en 1 trainer per baan (zowel padel als tennis) en 1.5 meter afstand van elkaar, waarbij de trainer toezicht houdt op de afstand. De baanindelingen zijn hier ook op aangepast.

Lees de regels goed door voordat je naar het tennispark komt! Ook om te voorkomen dat lestijd besteedt moet worden aan het uitleggen van de regels. Klik op download en lees '(spel)Regels training vrijspelen volwassenen'.

 NIEUW: Verplicht vooraf digitaal een baan reserveren

Vanaf nu is het mogelijk om een baan te reserveren voor het vrijspelen voor tennis/padel. Je kan een baan reserveren per uur. Dit kan op  twee manieren: via www.tvpimmulier.nl of via de Clubapp (menu/overzicht > Tennis- en  Padelbaan reserveringen). Indien je geen Clubapp hebt, dan ga je naar >  www.tvpimmulier.nl en log je rechtsbovenin in met je e-mailadres waarmee je ook bent ingeschreven bij onze vereniging. Als je je wachtwoord bent vergeten kun je deze hier opvragen. Zodra je bent ingelogd ga je naar :

  • Menu > voor leden > afhangen  
  • Zoek het lid waarmee je wilt gaan vrijspelen in het blanco veld door zijn/haar naam in te typen (bij sommige staan er al mensen waarmee eerder is vrijgespeeld). Zodra je deze persoon selecteert* kan je een beschikbare baan, dag en tijd kiezen. Door je keuze bevestigen heb je gereserveerd. 

*Als je meer dan 1 persoon selecteert zal je geen opties zien staan.

Bestuur TPV Pim Mulier, Richard Veenhof, voorzitter

Lees meer

Update Coronavirus: we mogen bijna weer tennissen en padellen

Donderdag 7 mei
corona

 Zoals kenbaar gemaakt via de persconferentie van woensdag 6 mei zijn de maatregelen versoepelt voor tennis & padel hetzij met wat beperkingen. Wat de mogelijkheden en regels zijn omtrent (het beperkt) open gaan voor tennis- en padellessen voor volwassenen (in combinatie met de jeugd) en de vrijspeelmogelijkheden, wordt deze week in samenwerking met Tennis Op Maat, de gemeente Haarlem en de KNLTB verder afgestemd en daarna gecommuniceerd. Tot 11 mei is het park voor zowel volwassen leden als bezoekers dicht en zijn de jeugdprotocollen van toepassing.
Vooralsnog blijft het park alleen voor de jeugd open. Zodra we alle nieuwe regels in werking hebben gesteld, wordt het park óók voor volwassenen opengesteld. Wanneer dat zal zijn hoor je zo spoedig mogelijk.
Het clubhuis valt onder de horeca en blijft dus dicht. 
Wij vertrouwen erop dat iedereen de regels respecteert en we communiceren eind deze week m.b.t. de mogelijkheden van het uitoefenen van tennis en padel. 

 Namens het bestuur van Tennis- en Padelvereniging Pim Mulier,  Richard Veenhof, voorzitter

Lees hier het laatste nieuws van de KNLTB

 

Lees meer
Toon al het nieuws

Agenda

01
jun

Geannuleerd Competitiedag 'Groen' & Junioren

12
jun

Geannuleerd Voorjaarscompetitie KNLTB Padel

09:00 – 12:00
t/m 14-06-2020
19
jun

Mid Summer Night Toernooi (volwassenen)

19:30 – 03:00
t/m 20-06-2020
Toon volledige agenda

Over de club

We staan te springen om jou aan te sluiten bij onze levendige tennis- en padelvereniging. Bij TV Pim Mulier gaat het om de passie voor sport — en om de mensen die deze passie delen. Van jong tot oud, bij ons is er een plek en uitdaging voor iedereen. Daarom nodigen wij jou graag uit om een kijkje te nemen.

Word lid.

Meer over de club

Facebook

Nu.nl Tennis

Grand Slam-winnares Osaka bestbetaalde vrouwelijke sporter ter wereld
Naomi Osaka mag zich volgens het Amerikaanse zakentijdschrift <em>Forbes</em> de bestbetaalde vrouwelijke sporter ter wereld noemen. De tweevoudig Grand Slam-winnares lost Serena Williams af als nummer één van de lijst.
Georgische tennisser Basilashvili opgepakt na vermeend slaan van ex-vrouw
De Georgische tennisser Nikoloz Basilashvili is deze week in zijn woonplaats Tbilisi gearresteerd op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Zijn ex-vrouw Neka Dorokashvili claimt dat de nummer 27 van de wereldranglijst haar heeft geslagen.
Clijsters wil comeback voortzetten: 'Ik heb het zeker nog niet opgegeven'
De comeback van Kim Clijsters is door de coronacrisis vooralsnog beperkt gebleven tot twee wedstrijden, maar ze weigert de handdoek nu al in de ring te gooien. De 36-jarige Belgische blijft erin geloven dat ze kan terugkeren in de tennistop.
Djokovic organiseert alternatief tennistoernooi in Balkanlanden
Novak Djokovic is niet van plan om nog maanden te wachten op het spelen van een toernooi. De Servische nummer één van de wereld organiseert volgende maand zelf een evenement in de Balkanlanden dat geldt als alternatief tijdens de coronacrisis.
Australische tennislegende Ashley Cooper (83) overleden
De Australische tennislegende Ashley Cooper is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. De viervoudig Grand Slam-winnaar in het amateurtijdperk was al geruime tijd ziek.
Voorzitter ATP houdt hoop dat tennisseizoen dit jaar nog hervat kan worden
Voorzitter Andrea Gaudenzi van tennisbond ATP blijft erin geloven dat er dit jaar nog toernooien gespeeld kunnen worden. Door de coronacrisis ligt het seizoen al maanden stil en meerdere toptennissers houden er rekening mee dat ze pas in 2021 weer in actie kunnen komen.
WTA en ATP verlengen tennisloze periode tot en met 31 juli
De WTA en de ATP hebben vrijdag gezamenlijk besloten om de periode zonder toernooien te verlengen tot en met 31 juli. De vrouwen- en mannenbond hopen nog steeds dat er dit jaar getennist kan worden.
Djokovic is ervan overtuigd dat hij Grand Slam-record kan verbeteren
Novak Djokovic is ervan overtuigd dat hij de tennisser met de meest gewonnen Grand Slam-toernooien kan worden én het langst de eerste plek op de wereldranglijst kan bezetten. De Serviër ziet nog veel perspectief.
Meer van Nu.nl Tennis